Βιολογική γεωργία: συνάντηση για την ανάπτυξη της

0
8

Περιβαλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας συναντήθηκε χθες με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα, προκειμένου να συζητήσουν θέματα για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας αλλά και τα προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Δριβελέγκας δήλωσε ότι «Η ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας και γενικότερα των πιστοποιημένων, επώνυμων τοπικών προϊόντων ποιότητας αποτελεί βασικό πυλώνα της αγροτικής μας πολιτικής. Για το λόγο αυτόν αναλάβαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις επίλυσης χρόνιων και καίριων ζητημάτων του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, το μητρώο βιοκαλλιεργητών θα ετοιμαστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Το μητρώο επιχειρήσεων που διακινούν βιολογικά προϊόντα, θα συνταχθεί στο πλαίσιο του μητρώου εμπόρων που θα λειτουργήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Επίσης, θα αντιμετωπιστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αφορούν τις άδειες παρέκκλισης για χρήση συμβατικών σπόρων, ενώ έχει δρομολογηθεί η διαδικασία διαμόρφωσης εθνικού καταλόγου εφοδίων βιολογικής παραγωγής.

Παράλληλα, θα εξεταστεί η υποχρεωτική αναγραφή του παραγωγού και του τόπου παραγωγής στα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα που διακινούν τα καταστήματα λιανικής».

Επίσης, διευκρίνισε ότι βλέπει θετικά την ένταξη σε αναπτυξιακά προγράμματα, της δημιουργίας Κέντρου Διαμετακομιστικού Εμπορίου Βιολογικών Προϊόντων στην περιοχή της Αττικής.

Τέλος, τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν εκ νέου τακτές συναντήσεις με την Ομοσπονδία, στις οποίες θα συζητηθούν πιο αναλυτικά ζητήματα, όπως το Προεδρικό Διάταγμα που διέπει τη λειτουργία των Αγορών Βιολογικών Προϊόντων, ο ρόλος του Εθνικού Συμβουλίου Βιολογικής Γεωργίας, η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των βιοκαλλιεργητών και των γεωτεχνικών.

 

Πηγή paseges.gr

econews

Σχόλια