Ρέθυμνο: έργα πυροπροστασίας

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην άμεση προστασία της νότιας πλευράς του Ρεθύμνου, στην ευρύτερη περιφέρεια του νέου Καλλικρατικού δήμου Αγίου Βασιλείου, στοχεύει η Περιφερειακή Ενότητα του νομού, μετά και τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής και καλλιεργήσιμης γης καθώς και ελαιώνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ», το ζητούμενο είναι να υπάρξει πυροπροστασία στην περιοχή, που συνεχώς τα τελευταία χρόνια πλήττεται από φωτιές.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης, σχετικά με «διανοίξεις αντιπυρικών δρόμων, αλλά και οδών που θα επιβοηθούν το έργο της πυρόσβεσης, υδατο-δεξαμενές για τη συλλογή και ευκολότερο εφοδιασμό των πυροσβεστών και των οχημάτων, καθώς επίσης και δίκτυα νερού από τον ποταμό μεταξύ των περιοχών Σαχτουρίων και Ακουμίων».

Όπως επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, προτίθεται να αναλάβει το οικονομικό κόστος της συγκεκριμένης μελέτης, καθώς «η περιοχή το αξίζει γιατί είναι πολύπαθη»

Ωστόσο, το μεγάλο ζητούμενο είναι και ο ρόλος των πολιτών. «Οι πολίτες οφείλουν αν είναι προσεχτικοί διότι όσες μελέτες και αν γίνουν, όσο οργανωμένοι και αν είναι οι φορείς, αν δεν είμαστε όλοι οι πολίτες προσεκτικοί, τις μέρες ειδικά που φυσάει, τότε θα έχουμε καταστροφικά αποτελέσματα» επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

econews

Σχόλια