ΟΛΠ: πιστοποίηση με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο ΟΛΠ αποτελεί ένα από τα 9 ευρωπαϊκά λιμάνια, το οποίο πιστοποιήθηκε και από τους Lloyd’s  με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (PERS).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του capital.gr, ήδη από το Φεβρουάριο 2011 η Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων (ESPO) είχε εντάξει το Λιμάνι του Πειραιά στα Eco-ports της Ευρώπης, ως λιμάνι δηλαδή οικολογικό, γεγονός το οποίο μετά την εξέταση του σχετικού φακέλου πιστοποίησε και ο ανεξάρτητος φορέας πιστοποίησης Lloyd’s Register, με πιστοποιητικό, το οποίο εκδόθηκε στις 13 Ιουλίου 2011.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε τα εξής:

«Χαιρόμαστε γιατί διεθνείς Οργανισμοί επιβεβαιώνουν τη συστηματική δουλειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η αύξηση του πρασίνου, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, ο συνεχής καθαρισμός των υδάτων, η εγκατάσταση αγωγών συλλογής λυμάτων από πλοία, ηλεκτρικών δικτύων για παροχή ενέργειας στα πλοία, η συνεχής λειτουργία Σταθμού Μέτρησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η εκπόνηση μελετών περιβαλλοντικών προγραμμάτων, φέρνουν αποτελέσματα που αναγνωρίζονται.

Ο ΟΛΠ ΑΕ έχει συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό και θα αποδεικνύει συνεχώς ότι αποτελεί ένα λιμάνι που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος του Πειραιά. Σήμερα αποτελεί το μοναδικό μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου με πιστοποιητικό Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κι αυτό είναι μια σημαντική κατάκτηση».

 

econews

Σχόλια