ΔΕΗ: εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων;

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κλειδώνει πιθανώς και εντός της εβδομάδας η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι του Μνημονίου για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη σε τρίτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα tanea.gr, κύκλοι του ΥΠΕΚΑ επισημαίνουν ότι αυτό είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια για την άρση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στον λιγνίτη.

Ειδικότερα, το σενάριο αυτό παρουσίασε τη Δευτέρα ο αρμόδιος υπουργός Γ.Παπακωνσταντίνου στον κοινοτικό επίτροπο Ανταγωνιστικότητας Χ.Αλμούνια και σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να ενημερώσει τον επίτροπο Ενέργειας Γ. Οτινγκερ, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχει το τελευταίο 48ωρο στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το απόγευμα της Τρίτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Κομισιόν, όπου και θα παρουσιάσει τις βασικές κατευθύνσεις του μοντέλου που τελικώς επελέγη.

Στόχος του είναι το θέμα να κλείσει το συντομότερο δυνατό, αφού η Ελλάδα είναι ήδη εκπρόθεσμη ως προς τις υποχρεώσεις της, καθώς είχε δεσμευτεί πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έπρεπε να είχε ανοίξει η αγορά λιγνίτη σε τρίτους.

Η πώληση λιγνιτικών μονάδων προηγείται της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ (και της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή) και αφορά καθαρά το κλείσιμο της υπόθεσης του λιγνίτη με την Κομισιόν.

econews

Σχόλια