Φωτοβολταϊκά: ολοκληρώθηκαν έργα σε Κιλκίς, Χαλκιδική, Ολυμπία από Advartia

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H ανοδική πορεία του ADVARTIA ENERGY GROUP στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων συνεχίζεται.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 ολο¬κληρώθηκε η κατασκευή έργου 1 MWp στην περιοχή του Κιλκίς, 500 kWp στην περιοχή της Χαλκιδικής και δύο έργων 100 kWp το καθένα στην Ολυμπία.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η κατασκευή έργου 1 MWp στην Σπάρτη,6 έργων 80 kWp το καθένα στην Κρήτη, 3 έργων 100 kWp το καθένα στην Ρόδο, 2 έργων 100 kWp στην Κατερίνη ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή έργων 100 kWp στο Κιλκίς και την Βέροια και 400 kWp στη Χαλκιδική. Τέλος μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν5 έργα των 20 kWp το καθένα στα Γιάννενα και 1 έργο των 300kWp στην Αχαΐα.

Ταυτόχρονα η ADVARTIA BULGARIA προχωράει στην δέσμευση έργων διαφόρων μεγεθών, για επενδυτές από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ η ADVARTIA ITALIA έχει υπογράψει σύμβαση κατασκευής έργων συνολικού μεγέθους 7 MWp στην Ιταλία για κατασκευή μέχρι το τέλος τους 2011.

Σημαντικές επενδύσεις συνεχίζει να κάνει η ADVARTIA στις εξαγορές μονάδων φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα. Σε συνεργασία με επενδυτικό οίκο του εξωτερικού πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά 7 έργων συνολικής ισχύος 9,8 MWp που αναμένονται να υλοποιηθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 και τις αρχές του 2012. Επιπλέον στο άμεσο μέλλον, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εξαγορά άλλων 20 MWp σε διάφορες περιοχές της χώρας.

econews

Σχόλια