Λίμνη Κορώνεια: «να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια» λένε οι Οικολόγοι

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

«Οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, του τ. υπουργού Γ. Σουφλιά και της διοίκησης Ψωμιάδη είναι δεδομένες για το σημερινό αδιέξοδο στη λίμνη Κορώνεια, την παραπομπή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τη μη εκταμίευση ούτε ενός ευρώ από την ΕΕ.

Χρειαζόμαστε όμως αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, μεγαλύτερη εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεων αλλά και μια συντονισμένη προσπάθεια για τροποποίηση του master plan ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος της «Οικολογίας Αλληλεγγύης» στην Κεντρική Μακεδονία Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατά την επίσκεψη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στη λίμνη Κορώνεια.

Η «Οικολογία Αλληλεγγύη» του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει την κήρυξη της περιοχής Κορώνειας-Βόλβης ως περιοχής κατεπείγουσας εθνικής προτεραιότητας για την εφαρμογή οικολογικών παρεμβάσεων και ενός ολοκληρωμένου οικολογικού προτύπου παραγωγής.

Όπως, δε, σημειώνει, «προϋπόθεση είναι να εμπλακούν πιο ενεργά οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και να γίνει συντονισμένη προσπάθεια για τροποποίηση του master plan ώστε να μη χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια