Ενέργεια: μνημόνιο συνεργασίας Gazprom – RWE

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας στη Ρώμη μεταξύ των ενεργειακών εταιρειών Gazprom  και RWE, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές».

Οι δύο εταιρίες επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν σειρά διαπραγματεύσεων που αφορούν τις εμπορικές τους σχέσεις.

Η RWE και η Gazprom θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις επί του ενδεχομένου σύστασης κοινοπραξίας, που θα αποτελείται από υπάρχουσες ή νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού από αέριο ή άνθρακα στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της Μπενελούξ (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο).

Ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ δήλωσε ότι «Η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Gazprom στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων που έλαβε η γερμανική κυβέρνηση για τη μείωση των προγραμμάτων πυρηνικής ενέργειας, βλέπουμε θετικές προοπτικές για την κατασκευή στη Γερμανία νέων σύγχρονων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ως καύσιμο.

Το υπογεγραμμένο μνημόνιο προσφέρει στην RWE προνομιακά δικαιώματα για την πραγματοποίηση διαπραγματευτικών συνομιλιών με την Gazprom, αναφορικά με την ολοκλήρωση ενεργειακών έργων σε Γερμανία, Αγγλία και Κάτω Χώρες για μια περίοδο τριών μηνών».

Ο επικεφαλής της RWE δρ. Γιούργκεν Γκρόσμαν δήλωσε ότι «Αυτό το μνημόνιο συνεργασίας, όταν εφαρμοστεί στην εμπορική πραγματικότητα, θα μπορέσει να εξασφαλίσει ασφαλή και ανταγωνιστική προμήθεια φυσικού αερίου για την RWE. Επιπροσθέτως, μπορεί να εξασφαλίσει πιθανές συνεργασίες σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού τροφοδοτούμενα από άνθρακα και αέριο εντός και εκτός της Γερμανίας, και συνεπώς να οδηγήσει σε αμοιβαίες ευκαιρίες κοινής ανάπτυξης».

 

econews

Σχόλια