Καθαρισμός παραλίας Π. Φώκαιας από το Δήμο Σαρωνικού και την Amstel

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού πραγματοποίησαν μια σημαντική περιβαλλοντική δράση, τον καθαρισμό της παραλίας της Παλαιάς Φώκαιας.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο των διάφορων προγραμμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, ξεκίνησε το 2008 σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» μια εκστρατεία με τίτλο «Amstel Eco» για τον καθαρισμό και τη διατήρηση καθαρών ακτών.

Το «Amstel Eco Bar» φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά, αναλαμβάνει δράση σε 8 πολυσύχναστες ελληνικές παραλίες, μεταξύ των οποίων και η παραλία της Παλαιάς Φώκαιας, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την κινητοποίηση και την εκπαίδευση των λουομένων για τη διατήρηση καθαρών ακτών.

Η δράση αφορά και την ενημέρωση γύρω από την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση κάποιων υλικών (π.χ., γυάλινων φιαλών), μέσα από πρωτότυπες και διαδραστικές ενέργειες, όπως είναι η συλλογή απορριμμάτων από την παραλία, τα οποία οι λουόμενοι παραδίδουν στο «Amstel Eco Bar», διαχωρίζοντάς τα σε ανακυκλώσιμα και μη.

Παράλληλα, υπάρχει και ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται γρήγορα και ευχάριστα πάνω από σημαντικά περιβαλλοντολογικά θέματα (π.χ., το χρόνο αποσύνθεσης των υλικών στη θάλασσα κτλ).

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σαρωνικού είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και έχοντας ως βασική προτεραιότητά του την καθαριότητα των παραλιών, πάντα με μεγάλη χαρά φιλοξενεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις.

 

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια