Ενέργεια: επενδύσεις 200 εκατ. ευρώ από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η διοίκηση του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ παρουσίασε το επενδυτικό της πρόγραμμα στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), κάνοντας αναλυτική αναφορά στους κύριους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, δηλαδή την Ενέργεια, τις Κατασκευές, τις Παραχωρήσεις και το Real Estate.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, ο Όμιλος στον κλάδο της ενέργειας κατέχει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων, καθώς διαθέτει σε λειτουργία ή στο στάδιο κατασκευής περισσότερα από 1250 MW στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο όσον αφορά σε εργοστάσια με καύσιμο το φυσικό αέριο όσο και σε εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ λειτουγεί δύο εργοστάσια παραγωγής Ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 582 MW, ενώ επιπλέον 678 MW από ανανεώσιμες πηγές βρίσκονται σε λειτουργία είτε στο στάδιο της κατασκευής στην Ελλάδα, στην Αν. Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το αν συνεχίζονται οι επενδύσεις του Ομίλου, τόνισε ότι «το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου συνεχίζεται, κυρίως στον τομέα της Ενέργειας, αυξάνοντας την ικανότητα του Ομίλου για την δημιουργία σταθερών χρηματοροών. Παρά τα σημαντικά προβλήματα, επενδύσαμε πέρυσι 339 εκατ. ευρώ και φέτος θα επενδύσουμε επιπλέον 200 εκατ. ευρώ».

Στον κλάδο των κατασκευών, ο Όμιλος συγκεντρώνει ένα σημαντικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών που υπερβαίνει τα 2 δις ευρώ. Παράλληλα, ο Όμιλος έχει σημαντική παρουσία στις αγορές της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.
Στις Παραχωρήσεις, ο Όμιλος συμμετέχει σε 3 από τα μεγαλύτερα έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα (Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός).

Οκ. Περιστέρης ερωτηθείς για την πορεία των έργων αυτών, η κατασκευή των οποίων έχει σταματήσει προς το παρόν, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κ. Γιώργος Περιστέρης σημείωσε τα εξής:

«Παρά το γεγονός ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2010 οι τράπεζες είχαν σταματήσει την χρηματοδότηση των έργων, ακόμα αναμένεται από την Πολιτεία η επίλυση των προβλημάτων, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα αυτά, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν τα μέγιστα στην εθνική οικονομία, καθώς δημιουργούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιφέρεια, αποτελούν το 2% του ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα σχετίζονται με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του συνόλου σχεδόν του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος ύψους άνω των 6 δις. ευρώ με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους».

 

 

econews

Σχόλια