ΔΕΗ: με στρατηγικό επενδυτή ή πώληση θυγατρικών η αποκρατικοποίηση

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ κατά 17% επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό να γίνει μέσω χρηματιστηρίου καθώς, όπως τόνισε, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματική ούτε στην δυνητική αξία της επιχείρησης.

«Το υπουργείο προσανατολίζεται σε μία συνδυαστική λύση με την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και την πώληση θυγατρικών εταιρειών», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κατά την συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι αυτή η συζήτηση δεν είναι άμεση, καθώς πρώτα πρέπει να διασφαλιστούν σειρά πραγμάτων, τόσο ως προς την υλοποίηση των υποχρεώσεων της χώρας βάσει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος όσο και στο να εξακολουθήσει να έχει μια ισχυρή επιχείρηση σε ένα νέο περιβάλλον με όρους καθαρούς.

Επιπλέον προσέθεσε ότι η συζήτηση για τους λιγνίτες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι σε εξέλιξη και η διαπραγμάτευση αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

econews

Σχόλια