Υμηττός: στο ΣτΕ οι Δήμοι της Αττικής κατά του ΠΔ

0
13

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Οι δήμοι Κρωπίας, Παιανίας και Ηλιουπόλεως αντιδρούν με προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας για το ΠΔ που αφορά την προστασία του Υμηττού.

Ήδη, έχουν αναθέσει την υπόθεση σε γνωστή δικηγορική εταρεία να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως κατά του νέου ΠΔ, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και δεκάδες πολίτες που θίγονται από το ΠΔ, έχουν αναθέσει στην ίδια εταιρεία την υπόθεσή τους προκειμένου να υπάρξει αραγές μέτωπο.

Σύμφωνα με το εν λόγω διάταγμα επεκτείνεται δραστικά η Α΄ ζώνη προστασίας, στην οποία δεν επιτρέπεται καμία χρήση.

Πρόβλημα δημιουργείται κυρίως σε περιοχές των δήμων Κρωπίας, Παιανίας και Βάρης, όπου στις ζώνες προστασίας περιλαμβάνονται εκτάσεις που ανήκουν στον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Οι ζώνες προστασίας φτάνουν μάλιστα μέχρι τα όρια του οικισμού του Κορωπίου.

Στο Κορωπί και στη Βάρη ολόκληροι οικισμοί μπαίνουν στις Ζώνες προστασίας και χαρακτηρίζονται ως παράνομοι και αυθαίρετοι.

Επίσης, πεδινές εκτάσεις που χρησιμοποιούνταν ακόμη και για οικοδόμηση κατοικιών και επαγγελματικές χρήσεις πλέον εντάσσονται σε καθεστώς «απόλυτης προστασίας».

Συνεπώς όλες οι ιδιοκτησίες που εντάσσονται σε κάποια Ζώνη προστασίας, αφενός χάνουν την εμπορική τους αξία και αφετέρου προκαλούν σημαντική οικονομική ζημιά στις πλείστες περιπτώσεις των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου.

 

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια