Κοζάνη: διαγωνισμός για τα αδέσποτα

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Διαγωνισμό με στόχο να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, προκήρυξε πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Κοζάνης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος του Δήμου Κοζάνης είναι με το πέρας του διαγωνισμού να βρεθούν οι καταλληλότεροι συνεργάτες, οι οποίοι σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους πολίτες, θα αντιμετωπίσουν ριζικά το φαινόμενο των αδέσποτων.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και η συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής για τη στείρωση των αδέσποτων, τα οποία θα φέρουν στο εξής και ειδικό τσιπάκι.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί 400.000 ευρώ για συλλογή, φύλαξη και στείρωση των αδέσποτων, παρόλα αυτά όμως το πρόβλημα παραμένει και κατά περιόδους εντείνεται. Δυστυχώς το νομοθετικό πλαίσιο για το εν λόγω ζήτημα είναι ελλιπές, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την  προσπάθεια περιορισμού του φαινομένου.

Το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των πολιτών όλης της χώρας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Δήμος Κοζάνης διαχρονικά έκανε σημαντικές προσπάθειες και διέθεσε σημαντικά κονδύλια για τον έλεγχο των αδέσποτων σκύλων, σε συνεργασία πάντα με τους φιλοζωικούς συλλόγους αλλά και μεμονωμένους πολίτες που διαθέτουν ευαισθησίες .

econews

Σχόλια