Υδρογονάνθρακες: «όχι» στην πώληση εμπράγματου δικαιώματος στη Ν. Καβάλα λέει ο Καλαφάτης

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ανακοίνωση σχετικά με ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην υποθαλάσσιου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη Νότια Καβάλα και τη δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού για μη πώληση εμπράγματου δικαιώματος προχώρησε  ο υπεύθυνος τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στην πώληση εμπράγματου δικαιώματος και ζήτησε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δεσμευθεί για το ζήτημα.

«Κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Πυρηνική Ενέργεια, μου δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσω από την κυβέρνηση σαφείς διευκρινήσεις, όσον αφορά τη δυσνόητη διατύπωση του Μεσοπροθέσμου, σε σχέση με την αξιοποίηση του πρώην υποθαλάσσιου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στη Νότια Καβάλα.

Συγκεκριμένα, εξέφρασα την πεποίθηση μου ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση μέσω της συγκεκριμένης ομιχλώδους διατύπωσης να εννοεί ότι μιλάει για πώληση εμπράγματου δικαιώματος, αλλά προφανώς για αξιοποίηση και εκμετάλλευση των δικαιωμάτων χρήσης του αποθηκευτικού χώρου του εν λόγω κοιτάσματος.

Είναι θετικό το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός, θεώρησε σημαντικό και έσπευσε να απαντήσει, να διευκρινίσει και κατά συνέπεια να δεσμευθεί, ότι η κυβέρνηση δεν μιλάει για πώληση εμπράγματου δικαιώματος.

Ελπίζω η διευκρίνηση και δέσμευση του κ. Υπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, να παραμείνει και στο μέλλον ξεκάθαρη. Γιατί το θέμα δεν παύει να παραμένει περίπλοκο, με σημαντικότατες οικονομικές προεκτάσεις και είναι σίγουρο ότι θα μας απασχολήσει ξανά, όταν θα προχωρήσουν οι αξιολογήσεις των αποκρατικοποιήσεων».

Σχόλια