Τα φωτοβολταϊκά στην έκθεση «Nanotechnology 2011» στη Θεσσαλονίκη

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η παγκόσμια αγορά των προϊόντων που βασίζονται στις νανοτεχνολογίες εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2014, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».

Ενώ, η ζήτηση για εξειδικευμένες θέσεις εργασίας στον κλάδο υπολογίζεται ότι θα φτάσει παγκοσμίως σε τουλάχιστον 2.000.000 εργαζόμενους, εντός τετραετίας, σύμφωνα με την Εθνική Πρωτοβουλία Νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ (NNI).

Οι εφαρμογές των προϊόντων της νανοτεχνολογίας «πατάνε» σε όλους τους τομείς, από τα δομικά υλικά νέας γενιάς μέχρι τα ηλεκτρονικά, τα τρόφιμα, την ενέργεια, τα έξυπνα υφάσματα, τα φωτοβολταϊκά που εκτυπώνονται και τα φάρμακα.

Οι τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο παρουσιάζονται σε έκθεση στη Θεσσαλονίκη, η οποία άνοιξε το Σάββατο και θα διαρκέσει μέχρι 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του πρώτου επιχειρηματικού, ακαδημαϊκού και εκθεσιακού πολυγεγονότος νανοτεχνολογίας στη νοτιοανατολική Ευρώπη, Nanotechnology 2011.

Στην έκθεση μεταξύ των προϊόντων θα υπάρχουν σακίδια και ρούχα τα οποία φέρουν σε ζελατίνα φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο δίνει στον κάτοχό του αυτονομία σε ρεύμα για να φορτίζει το κινητό ή το φορητό του υπολογιστή αλλά και τέντες με φωτοβολταϊκά που παρέχουν στο σπίτι την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται, σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr.

Τις εκδηλώσεις, που θα φιλοξενηθούν στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων μία έκθεση και δύο μεγάλα συνέδρια διεθνούς εμβέλειας, με 600 εισηγήσεις και τη συμμετοχή 2.000 ειδικών από 50 χώρες της υφηλίου, διοργανώνουν η Helexpo και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

econews

Σχόλια