Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΕΕ: αποδοτικότητα πόρων και κλιματική αλλαγή στο "μενού"

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, εκπροσωπεί τη χώρα μας στις συνεδριάσεις του άτυπου Συμβουλίου Περιβάλλοντος που είναι το πρώτο Συμβούλιο της Πολωνικής Προεδρίας και ξεκίνησε την Κυριακή 10 Ιουλίου ως και σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου, στο Sopot της Πολωνίας.

Τα κύρια θέματα που συζητούνται μεταξύ άλλων στο άτυπο Συμβούλιο, είναι τα εξής:

– Συμβολή στην αξιολόγηση του 6ου Προγράμματος Δράσης για το Περιβάλλον (6thEnvironmentActionProgramme-EAP)με στόχο την ανάδειξη βασικών δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος μέχρι το 2020. Η συζήτηση αφορά σε μια ανασκόπηση του 6ου EAP και τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η αναθεώρηση του Προγράμματος Δράσης της ΕΕ για το Περιβάλλον που λήγει το επόμενο έτος (22 Ιουλίου 2002 ως 21 Ιουλίου 2012).

Αποδοτικότητα Πόρων: Το θέμα της Αποδοτικότητας των Πόρων σχετίζεται με την Βιώσιμη Παραγωγή και Κατανάλωση (SustainableProductionandConsumption -SPC) που είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά και κεντρική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλιματική αλλαγή: Πώς θα εφαρμοστούν αποτελεσματικές εθνικές στρατηγικές για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, καθώς και ποια πρέπει να είναι η διαπραγματευτική στρατηγική, για να καταστεί επιτυχής η διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών UNFCCC – COP 17 στο Durban Νοτίου Αφρικής (αρχές Δεκεμβρίου 2011).

econews

Σχόλια