ΥΠΕΣ: δεν μειώθηκαν τα κονδύλια για την πυροπροστασία

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθυστέρηση μεταφοράς πιστώσεων στους ΟΤΑ και Συνδέσμους για την χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει:

Πράγματι υπήρξε καθυστέρηση, στην εντολή εκταμίευσης των σχετικών κονδυλίων, προς τους Δήμους, γεγονός που οφείλεται στην χρονική υστέρηση της μεταφοράς των σχετικών πόρων που διατίθενται στο Υπουργείο Εσωτερικών από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Λογιστήριο του Κράτους.

Το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου με συνέπεια να δοθεί άμεσα η εντολή από το Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη μεταφορά των κονδυλίων στους δικαιούχους ΟΤΑ. Από τις 11 Ιουλίου και μέχρι τις 13 του μηνός θα έχει ολοκληρωθεί η πίστωση όλων των λογαριασμών των Δήμων με τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για την πυροπροστασία.

Σημειώνεται ότι, παρά τις μειώσεις χρηματοδότησης των ΟΤΑ, το συγκεκριμένο κονδύλι δεν υπέστη καμία μείωση σε σχέση με τα αποδοθέντα το προηγούμενο έτος (2010) για την πυροπροστασία.

Αναγνωρίζουμε ότι η καθυστέρηση δημιούργησε κάποια προβλήματα στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας από την πλευρά των Δήμων αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι υπεύθυνες διοικήσεις τους, με εντατικοποίηση των προσπαθειών τους, θα καλύψουν το κενό.

econews

Σχόλια