ΡΑΕ: σύγκριση τιμών ρεύματος

2
132

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αναλυτικούς πίνακες με τα συγκριτικά κόστη για κάθε επίπεδο κατανάλωσης και κάθε είδος προϊόντων δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού (ΔΕΗ, Aegean Power, Energa).

Στις οδηγίες που δίνει η ΡΑΕ προς τους οικιακούς πελάτες για τη χρήση των συγκεκριμένων πινάκων αναφέρονται τα εξής:

– Ελέγξτε τους εκκαθαριστικούς σας λογαριασμούς για να διαπιστώσετε το ποσόν της τετραμηνιαίας κατανάλωσης (σε kWh) της κατοικίας σας.

– Ιδανικά χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις (3) εκκαθαριστικούς λογαριασμούς (3 τετράμηνα = 12 μήνες), ώστε να λάβετε υπόψη την εποχική διακύμανση της κατανάλωσής σας.

– Βάσει της τετραμηνιαίας κατανάλωσής σας, βρείτε από τους επισυναπτόμενους πίνακες το κόστος ανά προμηθευτή και ανά πακέτο (ισχύει μόνο για τους προμηθευτές που προσφέρουν εναλλακτικά πακέτα), για να εντοπίσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς τιμολόγηση.

– Το πακέτο ή το τιμολόγιο που θα επιλέξετε, καθώς και ο Προμηθευτής που το προσφέρει, θα προκύψει από το σύνολο των ετήσιων καταναλώσεών σας. Ενδεικτικά, ακόμα και αν ένα πακέτο φαίνεται ακριβότερο από κάποιο άλλο για ένα συγκεκριμένο τετράμηνο, η ωφέλεια στον Πελάτη από την εφαρμογή του πακέτου στα άλλα δύο τετράμηνα του έτους ενδεχομένως να υπερκαλύπτει την πρόσθετη χρέωση του πρώτου τετραμήνου, και τελικά να προκύπτει όφελος στο σύνολο του έτους.

Για να δείτε τους πίνακες πατήστε εδώ

2 Σχόλια

  1. Το simplythebest .gr υπολογίζει το κόστος του ρεύματος των καταναλωτών (οικιακό ρεύμα) και βρίσκει αυτόματα το καλύτερο πακέτο για αυτούς από τις Energa και Hellas Power. Είναι πολύ απλό και χρειάζονται μόνο οι κιλοβατώρες .

Comments are closed.