Κύπρος: ισχυρές εκρήξεις με νεκρούς σε Ναυτική Βάση

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα λίγο πριν τις 6 το πρωί στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Ζύγι στην Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», υπάρχουν τουλάχιστον 15 νεκροί, ένας αγνοούμενος και πολλοί τραυματίες.

Από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε στις 5:50 το πρωί στη ναυτική βάση, επηρεάστηκε και ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός Βασιλικού στο Ζύγι, ο οποίος βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Το ηλεκτρικό ρεύμα από τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Δεκέλειας και της Μονής καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών της χώρας και ο υπουργός Εμπορίου κ. Πασχαλίδης κάνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα με φειδώ, ενώ όσοι έχουν γεννήτριες πρέπει να τις θέσουν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκρήξεις που σημειώθηκαν οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης, βρίσκεται ήδη στη ναυτική βάση και συντονίζει τη διαχείριση της κρίσης.

Στο χώρο της βάσης, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην περιοχή υπερίπτανται ελικόπτερα.

Ο κ. Τσαλικίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση. Μεγάλο το κακό, μεγάλη καταστροφή. Υπήρξε έκρηξη σε εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών τα οποία είχαν κατασχεθεί από ένα πλοίο πριν τρία χρόνια και προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κρίση».

Στην περιοχή συνεχίζει να αναδύεται έντονη μυρωδια καμένου και η ορατότητα είναι χαμηλή, λόγω του σύννεφου καπνού που υπάρχει.

 

econews

Σχόλια