Πύρινα μέτωπα σε Εύβοια, Κερατέα, Λακωνία και Ζάκυνθο

3
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Εύβοια με την πυροσβεστική να δηλώνει αισιόδοξη για την κατάσβεσή της εντός της ημέρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Παράλληλα, υπό ελέγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κερατέα, ενώ υπό μερικό έλεγχο είναι οι πυρκαγιές στη Λακωνία και συγκεκριμένα στη θέση Κουπιά Μολάων και στη Ζάκυνθο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Εύβοια 27 οχήματα με 80 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα επιχειρούν να σβήσουν τα διάσπαρτα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε  μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου κοντά στην Αιδηψό.

Η φωτιά χθες πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επιχειρήσουν μαζί με τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις και 11 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμερα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη καθώς η ένταση των ανέμων έχει κοπάσει και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν τεθεί υπό έλεγχο τα μέτωπα της φωτιάς.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει, προβλέπει και για σήμερα πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς,κατηγορία κινδύνου 4, για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

 

econews

3 Σχόλια

  1. Σχεδόν σε πραγματικό χρόνο μπορείτε να δείτε την αποτίμηση των κατασροφών από τις πυρκαγίες στην Ελλάδα με χρήση δορυφορικών εικόνων σχεδόν πραγματικού χρόνου!

Comments are closed.