Φιλοζωικές οργανώσεις κατά της δημιουργίας Μουσείου Γούνας

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

H Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωση τους εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση να χρηματοδοτηθεί με 2 εκατ. ευρώ η δημιουργία Μουσείου Γούνας στο αρχοντικό Μπασάρα, στην Καστοριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Real.gr, σε περίοδο βαθιάς οικονομικής ύφεσης, όπως η τρέχουσα, δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς αποφασίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού να ενταχθεί ένα τέτοιο έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007-2013», επισημαίνουν οι Οργανώσεις.

Στην εν λόγω ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «Ως φορολογούμενοι πολίτες αρνούμαστε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματά μας για οποιαδήποτε επιδότηση αυτού του κλάδου. Εμείς στο παρελθόν έχουμε πει ότι ένα τέτοιο μουσείο γκραν γκινιόλ θα είχε νόημα μόνο εάν καταργούνταν η γουνοποιία, για να θυμίζει αλλοτινές εποχές ζωικού μεσαίωνα».

Επίσης, οι δύο φορείς ζητούν από την Πολιτεία «να βάλει φρένο στην παράλογη και παρακμιακή εμπορική δραστηριότητα που λέγεται γουνοποιία και ο κλάδος να επιδοτηθεί, ώστε να στραφεί σε εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως είναι ο οικοτουρισμός, οι οργανικές καλλιέργειες κ.λπ.».

 

econews

Σχόλια