Φράγμα Ασωπού: «κομβικό έργο για την Περιφέρεια» λέει ο Τατούλης

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

O περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με υπηρεσιακό έγγραφο του προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων-Τμήμα Δομών Περιβάλλοντος, εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του έργου κατασκευής του φράγματος του Ασωπού στην Κορινθία.

«Το εν λόγω έργο αποτελεί για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα κομβικό έργο», σημειώνει ο περιφερειάρχης, καθώς «είναι ζωτικής σημασίας και εξαιρετικής σπουδαιότητας για την ανάπτυξη της Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνολικά».

«Συνεπώς», καταλήγει, «ενδιαφέρομαι προσωπικά για την γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωσή του. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ για την εντατική παρακολούθηση του έργου και συνεχή ενημέρωσή μου για την πορεία υλοποίησής του».

Το Φράγμα του Ασωπού είναι ένα μεγάλο έργο που αναμένεται να δώσει πνοή στην αγροτική ανάπτυξη της Κορινθίας και αποτελεί το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο στην Πελοπόννησο.

Το συνολικό κόστος του έργου θα αγγίξει τα 31,5 εκατομμύρια ευρώ και ο συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες, ενώ δημιουργούνται 215 νέες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή aftodioikisi.gr

econews

Σχόλια