ΚΥΑ για τις άδειες χρήσης νερού προωθεί το ΥΠΕΚΑ

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθεί Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, το οποίο αφορά τις διαδικασίες αδειοδότησης για τα υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο energypress.gr, το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος ζητούσε την απλοποίηση των διαδικασιών άδειας χρήσης νερού και μείωση του κόστους της αδειοδότησης, ιδίως για τις περιπτώσεις ανανέωσης της άδειας χρήσης.

Στον εν λόγω έγγραφο, αναφέρεται ότι το ΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς επεξεργάζεται την την απλοποίηση των διαδικασιών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά το κόστος των αδειών χρήσης νερού.

Ο κ. Γρηγοράκος έχει επισημάνει ότι τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την έκδοση νέας άδειας, αλλά και για την ανανέωση της υφιστάμενης άδειας χρήσης νερού, είναι πάρα πολλά. Η όλη διαδικασία κοστίζει πολλά χρήματα, καθώς το κόστος για τις απαιτούμενες μελέτες και τα απαιτούμενα τοπογραφικά διαγράμματα, σκαριφήματα κλπ. ξεκινάει από το ποσό των 2.200 ευρώ.

econews

Σχόλια