ΧΑΔΑ Ιερισσού: επεισόδια και συλλήψεις

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Επεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ σημειώθηκαν την Τετάρτη στη χωματερή της Ιερισσού Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να συλληφθούν πέντε άτομα.

Παρέμβαση για τους πέντε συλληφθέντες, που μαζί με άλλους απέκλεισαν την είσοδο της παράνομης χωματερής της Ιερισσού, έκαναν χθες οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Οι πέντε συλληφθέντες συμμετείχαν στον αποκλεισμό της εισόδου σε εφαρμογή της απόφασης της «Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού» της 8ης Ιουνίου, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί και προέβλεπε ότι αν ο Δήμαρχος Πάχτας δεν έκλεινε τον ΧΑΔΑ μέχρι την 30 Ιουνίου 2011, όπως είχε υποσχεθεί αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, θα έκλειναν από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου τον ΧΑΔΑ, αφού αυτός και με βάση σχετική απόφαση της ΕΕ θα ήταν πλέον παράνομος.

Σημειώνεται ότι στην παράνομη χωματερή σιγοκαίει φωτιά εδώ και ένα μήνα ενώ συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η λειτουργία της, παρά τη δέσμευση του Δημάρχου του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου Χρήστου Πάχτα ότι θα καταργήσει τη λειτουργία της στις 30 Ιουνίου.

«Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που υπερασπίζονται το συλλογικό συμφέρον και την ποιότητα ζωής να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες και όσοι με πράξεις ή παραλείψεις τους υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την ίδια τη δυνατότητα επιβίωσης των ανθρώπων να μένουν στο απυρόβλητο», τόνισε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

econews

Σχόλια