Κοινωνικό τιμολόγιο στο φυσικό αέριο – Στόχος του ΥΠΕΚΑ ο εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη θέσπιση κοινωνικού τιμολογίου για τους καταναλωτές φυσικού αερίου,  προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου μια ημέρα μετά την παρουσίαση του ενεργειακού νομοσχεδίου στο υπουργικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στο ζήτημα της ΔΕΗ για την οποία υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν αναζητά απλώς έσοδα, αλλά στοχεύει στην προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων και στον εκσυγχρονισμό της Επιχείρησης.

Δήλωσε δε πως θα συνεχιστεί η συζήτηση με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ διότι η κυβέρνηση τους θέλει συνεργαζόμενους ή μετόχους στην αναδιάρθρωση της ΔΕΗ, ενώ αποκάλυψε πως ενδέχεται να εισέλθουν ιδιώτες και στο δίκτυο διαμονής.

Υπογράμμισε επίσης, πως η είσοδος ιδιωτών στη ΔΕΗ με πώληση μονάδων και η πώληση 17% των μετοχών της Επιχείρησης αντιμετωπίζονται από το ΥΠΕΚΑ ως λύση τόσο για το οικονομικό πρόβλημα της ΔΕΗ όσο και για τις εκκρεμότητες που έχει η χώρα και η Επιχείρηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος, τέλος, στις ΑΠΕ ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι διαδικασίες αδειοδότησης, ώστε να γίνουν πιο γρήγορες και αποτελεσματικές, ενώ από την άλλη, επισήμανε ότι η κοστολόγηση των ΑΠΕ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την τεχνολογία και το κόστος που προκαλεί αυτή.

econews

Σχόλια