Βιοκαύσιμα: ημερίδα για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσσαλονίκης / Περιφερειακό Ενεργειακό Κέντρο Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Sweethanol”, με συνεργασία των Δήμων Δέλτα και Θέρμης και των Αργοτικών Συνεταιρισμών Χαλάστρας και Βασιλικών, διοργανώνει δύο ημερίδες που αποσκοπούν στην ενημέρωση των ενδιαφερόμενων φορέων και ειδικότερα των αγροτών, σε θέματα καλλιέργειας και παραγωγής βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο.

Η πρώτη ημερίδα θα διεξαχθεί στον Δήμο Δέλτα την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 και ώρα 18:30 (Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Μαλγάρων) και η δεύτερη στις 12 Ιουλίου την ίδια ώρα στο Δήμο Θέρμης (Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμης, κτήριο Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών).

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε και ο Α΄Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαλάστρας, συμμετέχουν με άλλους τέσσερις εταίρους από την Ιταλία και την Ισπανία στο διακρατικό έργο «SWEETHANOL», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη» (Intelligent Energy Europe).

Το έργο SWEETHANOL, έχει στόχο την προώθηση ενός ευρωπαϊκού βιώσιμου μοντέλου για την παραγωγή Βιοαιθανόλης 1ης γενιάς από Γλυκό Σόργο, σε αποκεντρωμένες μονάδες και αποτελείται  από τα εξής τέσσερα στάδια:

α) απόκτηση τεχνογνωσίας για τη παραγωγή βιοαιθανόλης από υφιστάμενες μονάδες της Ινδίας, του Περού και της Ισπανίας,

β) συζητήσεις με τους κυριότερους ενδιαφερόμενους φορείς (αγρότες, αγροτικοί συνεταιρισμοί, παραγωγοί καυσίμων, επιστήμονες του τομέα Ε&Α, επενδυτές, πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι των ΟΤΑ, ενεργειακά γραφεία) σε θέματα παραγωγής βίοαιθανόλης από την καλλιέργεια γλυκού σόργου.
γ) εκπαίδευση ενδιαφερόμενων φορέων
δ) δημιουργία δικτύου «Κοινότητα Βιοαιθανόλης»

Πρόσκληση-Πρόγραμμα Ημερίδας στις 7/7/2011

Πρόσκληση-Πρόγραμμα Ημερίδας στις 12/7/2011

econews

Σχόλια