Φωτοβολταϊκά στη στέγη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπεγράφη την Τρίτη στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμφωνία με την εταιρεία Wattal, για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενεργείας και καινοτόμων τεχνολογιών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη εταιρεία, ανέλαβε μετά από διαγωνισμό που προκήρυξε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού συνδεδεμένου με το δίκτυο της ΔΕΗ, ονομαστικής ισχύος 9,87 kWp στη στέγη του κτιρίου του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 31.000 ευρώ και η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Επιμελητηρίου.

«Το κτίριο του επιμελητηρίου Χαλκιδικής είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο στο νομό το οποίο εγκαθιστά φωτοβολταϊκά στοιχεία στην οροφή του και το πρώτο επιμελητήριο στη χώρα που προχωρά στη δράση αυτή», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιώργος Γκιλής.

«Δίνουμε βαρύτητα στην πράσινη ενέργεια και γενικά τις φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, καθώς αποτελούν το μέλλον στον ενεργειακό τομέα και είναι φιλικές στο περιβάλλον» επισήμανε ο κ. Γκιλής.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Ναούμ Νέτσικας, διευκρίνισε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου, καθώς η διαδικασία έγκρισης από τη ΔΕΗ γίνεται άμεσα.

econews

Σχόλια