ΔΕΣΦΑ: 37% αυξάνεται η δυναμικότητα των αγωγών

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η δυναμικότητα των διεθνών διασυνδέσεων (Τουρκία και Βουλγαρία) του δικτύου αγωγών φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ, θα αυξηθεί κατά 37%, με τη λειτουργία στις αρχές Αυγούστου του σταθμού συμπίεσης Νέας Μεσήμβριας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Euro2day.gr, πρόκειται για τον πρώτο σταθμό συμπίεσης που εγκαθίσταται επί ελληνικού εδάφους, η λειτουργία του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου.

Ο σταθμός με δύο συμπιεστές ισχύος 7,7 μεγαβάτ ο καθένας, θα αυξήσει τη χωρητικότητα της διασύνδεσης στους Κήπους του Έβρου από 2,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα σε 5,16 εκατομμύρια κ.μ. (+91%) και της διασύνδεσης στο Σιδηρόκαστρο από 9,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα σε 12 εκατομμύρια κυβικά (+20%).

Από τη διασύνδεση με την Τουρκία, η Ελλάδα παραλαμβάνει φυσικό αέριο προέλευσης Αζερμπαϊτζάν.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να αξιοποιηθεί για την τροφοδοσία τόσο της Βουλγαρίας μέσω του νέου Ελληνο-Βουλγαρικού αγωγού, όσο και της Ιταλίας.

Από τη διασύνδεση του Σιδηρόκαστρου, η Ελλάδα παραλαμβάνει φυσικό αέριο προέλευσης Ρωσίας και είναι η πρώτη διασύνδεση του Ελληνικού συστήματος.

 

econews

Σχόλια