Ανακύκλωση: εκστρατεία ενημέρωσης στις παραλίες της Θεσσαλονίκης

0
12

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στην παραλία Ποταμός στην Επανομή Θεσσαλονίκης και τα Γεωπονικά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής αναλαμβάνει περιβαλλοντική δράση για αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Ιουλίου) η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και άλλα οικολογικά θέματα.

Το Amstel Eco Bar είναι ένα ιδιότυπο beach bar, που «μετακινείται» και ταξιδεύει στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της Ελλάδας, προτρέποντας τους λουόμενους να συγκεντρώσουν σκουπίδια και να τα διαχωρίσουν προς ανακύκλωση, όπως επίσης, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια γνώσεων με αντικείμενο πάντα το περιβάλλον.

Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν διάφορα καλοκαιρινά δώρα.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού και Νέας Προποντίδας.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας υλοποιείται εδώ τρία χρόνια, με το Amstel Eco bar να έχει επισκεφτεί 23 παραλίες και να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον 40.000 λουόμενων.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις παραλίες Σχινιά και Παλαιάς Φώκαιας συγκεντρώθηκαν 40 σακούλες απορριμμάτων με τη συμμετοχή περίπου 3.500 λουομένων.

Επόμενοι σταθμοί, στα Σαββατοκύριακα που ακολουθούν, είναι η Καλογριά και η Λακόπετρα Πάτρας, το Πόρτο Ράφτη (“Αγιος Σπυρίδωνας) και ο Ωρωπός.

econews

Σχόλια