Ιαπωνία: stress-tests στους αντιδραστήρες – Παιδιά τα μεγάλα θύματα της Φουκουσίμα

0
11

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Ιαπωνία θα διενεργήσει δοκιμές αντοχής στους πυρηνικούς της αντιδραστήρες την ίδια στιγμή που αξιωματούχοι των Αρχών πυρηνικής ασφαλείας της χώρας παραδέχονται πως το 45% των ανήλικων παιδιών δέχτηκαν ραδιενέργεια στο θυρεοειδή.

Ο υπουργός Εμπορίου της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου ανακοίνωσε πως 54 αντιδραστήρες θα υποβληθούν σε τεστ αντοχής ώστε να διακριβωθεί ο βαθμός ασφαλείας τους σε περιπτώσεις καταστροφών.

Προς το παρόν λειτουργούν μόνο 19 αντιδραστήρες με αποτέλεσμα να σημειώνονται πτώσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι δοκιμές αντοχής θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρότυπο εκείνων που λαμβάνουν χώρα σε 143 πυρηνικούς αντιδραστήρες στην Ευρώπη.

Μεγάλα θύματα ωστόσο της Φουκουσίμα φαίνεται να είναι τα ανήλικα παιδιά. Σε ποσοστό 45% δέχτηκαν ραδιενέργεια στο θυρεοειδή.

Ωστόσο, κανένα από τα 1080 παιδιά που εξετάσθηκαν δεν εκτέθηκε σε ποσότητα μεγαλύτερη από το όριο των 0.2 μικροσιβέρτ ανά ώρα.

Εντωμεταξύ, το έδαφος σε τέσσερις περιοχές της πόλης της Φουκουσίμα μολύνθηκε από ραδιενέργεια σε επίπεδα ενάμισι με τεσσεράμισι φορές υψηλότερα από τα επιτρεπτά.

econews

Σχόλια