Φωτοβολταϊκά: συνεργασία EDF EN Greece – Positive Energy για πάρκο 1,1 MWp

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H EDF EN GREECE, θυγατρική ενός από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανέθεσε στον όμιλο Positive Energy που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 1.1 ΜWp στο Νομό Φωκίδας.

Το έργο ξεκινά να υλοποιείται εν μέσω μίας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας όπου η χώρα μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την προσέλκυση και υλοποίηση νέων επενδύσεων, μέσα από τη δημιουργία πρόσθετων ρυθμών ανάπτυξης που ενισχύουν την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την κοινωνία. Ένα έργο σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, αφού από τη λειτουργία του, αναμένεται η εξοικονόμηση ετησίως 1.500 τόνων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος 35.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του και θα παράγονται ετησίως πάνω από 1.500.000 kWh, δηλαδή όσο θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 370 νοικοκυριά.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Positive Energy, κ. Κ. Μαύρος, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιό μας ένα επιπλέον σημαντικό έργο. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για εμάς η συνεργασία μας με την EDF EN Greece, που αποδεικνύει έμπρακτα με τη δυναμική επενδυτική της δραστηριότητα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική προοπτική ανάπτυξης που διανοίγεται μέσα από την αξιοποίηση του ανεξάντλητου φυσικού της πλούτου και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει για τη γενναία διαφοροποίηση του ενεργειακού μείγματος.”

econews

Σχόλια