Συνάντηση Παπακωνσταντίνου με εκπροσώπους ΜΚΟ

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Συνάντηση με εκπροσώπους Περιβαλλοντικών ΜΚΟ πραγματοποίησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου χθες 4 Ιουλίου, σε μια πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα κρίσιμα θέματα του ΥΠΕΚΑ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάναμε μια εξαιρετικά γόνιμη και χρήσιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ασχολούνται με το περιβάλλον.

Συζητήσαμε για όλα τα θέματα του Υπουργείου. Σταχυολογώ μερικά, που είναι τα πιο σημαντικά.

Κατ΄ αρχάς, πώς θα επιταχυνθούν οι επενδύσεις, βεβαίως, κρατώντας το περιβαλλοντικό και πολεοδομικό κεκτημένο. Δεύτερον, πώς θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Πράσινου Ταμείου, για να στηρίξουμε δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον.

Είδαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις περιβαλλοντικές άδειες. Ξέρετε ότι υπάρχει σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία του Υπουργείου στην κατεύθυνση αυτή, για την απλοποίηση και επιτάχυνση των πολεοδομικών αδειών, για να είναι και ουσιαστικές.

Μιλήσαμε για τα θέματα της απελευθέρωσης αγοράς ενέργειας και, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν δύο νομοσχέδια για το ζήτημα αυτό.

Συζητήσαμε για το θέμα της στήριξης των φορέων διαχείρισης, που ξέρουμε ότι έχουν προβλήματα σε όλη τη χώρα – και εκεί το Υπουργείο δεσμεύθηκε να στηρίξει τη λειτουργία τους και, βεβαίως, για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αυθαίρετη δόμηση και με τη ρύθμιση που σκοπεύει να φέρει το Υπουργείο.

Ήταν μια ειλικρινής και πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων. Αποφασίσαμε να συστήσουμε κοινή Ομάδα Εργασίας για το θέμα των απορριμμάτων και την καλύτερη διαχείρισή τους, με μεγαλύτερη έμφαση, στην πρόληψη και στην ανακύκλωση.

Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Υπουργείο, είτε έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, είτε με την ενέργεια, είτε με την κλιματική αλλαγή».

 

econews

Σχόλια