Καύσιμα: εντατικοί έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εντολή για εντατικούς ελέγχους, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου στα ενεργειακά προϊόντα, έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, σε έγγραφό του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, επισημαίνεται ότι  «οι έλεγχοι θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται με εντατικό ρυθμό, ιδίως μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, αποσκοπώντας στην εξάρθρωση κυκλωμάτων λαθρεμπορίας καυσίμων, στην καταπολέμηση της αισχροκέρδειας, στη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, στην ομαλή λειτουργία της αγοράς καυσίμων και στην προστασία των καταναλωτών».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, κλιμάκια του ΣΔΟΕ πραγματοποιούν σε 24ωρη βάση προληπτικούς ελέγχους στην παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση των ενεργειακών προϊόντων, καθώς και δειγματοληπτικούς ελέγχους για τυχόν νοθεία καυσίμων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 30.4.2011 πραγματοποιήθηκαν 2.334 έλεγχοι σε πρατήρια και βυτιοφόρα οχήματα, εντοπίστηκαν 383 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 5.498 φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.

Εκτός αυτού, πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρησιακά σχέδια ελέγχου φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων από και προς τη Βουλγαρία αλλά και επιχειρήσεις ελέγχου φορτηγών διεθνών μεταφορών σε κομβικά σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας και πλησίον αυτών.

econews

Σχόλια