Αυτοκίνητο: «πράσινα» δάνεια για υβριδικά και ηλεκτρικά

0
76

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ευνοϊκά επιτόκια και όρους για την αγορά οικολογικών αυτοκινήτων προσφέρουν τα  πράσινα καταναλωτικά δάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Στα οικολογικά αυτοκίνητα περιλαμβάνονται εκτός από τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και τα οχήματα που εκπέμπουν ρύπους CΟ2 έως και 130 γρ./χλμ.

Για παράδειγμα η Alpha Bank προσφέρει για απόκτηση οικολογικού οχήματος το καταναλωτικό δάνειο Πράσινες Λύσεις – Πράσινη Μετακίνηση.

Το ύψος του δανείου που μπορεί να επωφεληθεί ο υποψήφιος αγοραστής ενός πράσινου αυτοκινήτου είναι από 1.500 έως και 40.000 ευρώ (με κυμαινόμενο επιτόκιο 8,75%), ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι προσφέρεται χωρίς παρακράτηση κυριότητoς και με χρηματοδότηση έως και 100% της αξίας του αυτοκινήτου.

Ειδικά καταναλωτικά δάνεια για πράσινα οχήματα προσφέρει και η Εθνική Τράπεζα. Πιο συγκεκριμένα,  η Εθνική έχει δάνεια για την αγορά υβριδικού οχήματος από 1.500 έως και 30.000 ευρώ και εξόφληση έως και 84 μήνες. Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Marfin με ποσό χρηματοδότησης έως και 30.000 ευρώ και εξόφληση έως και 84 μήνες.

Σημαντικό είναι και το καταναλωτικό δάνειο ύψους έως 20.000 ευρώ που προσφέρει η τράπεζα Πειραιώς με κυμαινόμενο επιτόκιο 8,55% για αγορά ηλεκτρικών – και μη – ποδηλάτων!

Άλλο ένα πλεονέκτημα είναι η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας την οποία έχουν για το 2011 τα υβριδικά αυτοκίνητα, εφόσον έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου και ο κυβισμός τους δεν ξεπερνά τα 1.929 κ.εκ. Για τα υβριδικά οχήματα με κυβισμό άνω των 1.929 κ.εκ. τα ετήσια τέλη που επιβάλλονται αναλογούν στο 50% των τελών των αντίστοιχων συμβατικών οχημάτων (όσα αυτοκίνητα ταξινομηθούν από την 1η Νοεμβρίου θα πληρώνουν ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων – από 0 έως 100 γρ. CO2/χλμ. τα τέλη είναι μηδενικά).

econews

Σχόλια