Κ. Μητσοτάκης: "παραπέμπουν στη Χούντα οι νέοι κανόνες πολεοδόμησης του ΥΠΕΚΑ"

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ για την πολεοδομία ζήτησε ο υπεύθυνος Τομέα Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για “πλήρη κατάργηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, όπως τη γνωρίζουμε σε αυτή εδώ πέρα τη χώρα”.

Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως το νέο νομοσχέδιο, όσον αφορά στη δημόσια περιουσία, παρακάμπτει  “την υφιστάμενη πολεοδομική νομοθεσία και δίνεται τη δυνατότητα στον ιδιώτη, να χωροθετήσει ο ίδιος μια π.χ. βιομηχανική χρήση εντός μιας περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί τουριστική, χωρίς να προβλέπεται η διαδικασία αδειοδότησης από την υφιστάμενη νομοθεσία”.

“Επί της ουσίας, καταργείτε τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία υπάρχει ‘για τα μάτια του κόσμου’, καθώς το ΥΠΕΚΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με το βουλευτή της ΝΔ, το νέο νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα αλλαγής χρήσεων γης αμιγώς αστικού χαρακτήρα, ενώ οι υψηλοί συντελεστές δόμησης ανοίγουν το δρόμο της ανεξέλεγκτης δόμησης σε μεγάλες εκτάσεις όπως αυτή του Ελληνικού.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως το νομοσχέδιο για την Πολεοδομία δίνει τεράστια υπεραξία στη δημόσια περιουσία ακυρώνοντας την ιδιωτική περιουσία η διαχείριση της οποίας εμπίπτει σε αυστηρότερες ρυθμίσεις και τόνισε χαρακτηριστικά πως “μόνο η Χούντα αντιμετώπισε στην ιστορία αυτού του τόπου τους κανόνες πολεοδόμησης με αυτό τον τρόπο”.

econews

Σχόλια