ΔΕΗ: μετά το 3ο ενεργειακό πακέτο οι αποφάσεις

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Θα καθυστερήσει, όπως φαίνεται, η μετοχοποίηση της ΔΕΗ, καθώς την Τρίτη ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι πριν την περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ θα πρέπει να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το «3ο ενεργειακό πακέτο».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά την επί της αρχής ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν να γίνουν μεγάλες αλλαγές όπως η επιλογή της ΔΕΗ αποσυνδεδεμένες από τη συνολική πολιτική ενώ επίκειται ο νόμος για το τρίτο ενεργειακό πακέτο; Εξαίρεση στις προθεσμίες δεν σημαίνει κάμψη διαφάνειας. Ψάχνουμε κεφάλαια στην Κίνα και στην Αφρική και θα ψάχνουμε κεφάλαια και σε εφοπλιστές και στον ελληνισμό ευρύτατα».

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα γίνει εντός του 2011 – άλλωστε, και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα προβλέπει κάτι τέτοιο για το 2012).

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρο Αθανασιάδη, με στόχο να καμφθούν οι αντιρρήσεις του βουλευτή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Ωστόσο, ο βουλευτής Κοζάνης παραμένει σταθερός στην άποψή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λόγω της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που αυτό προβλέπει.

econews

Σχόλια