Θεσσαλονίκη: 1.100 τόνοι σκουπιδιών πνίγουν την πόλη

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πάνω από 1.100 τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, η κατάληψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνεχίζεται, ενώ κλειστός παραμένει και σήμερα ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του κεντρικού δήμου, στην περιοχή του Φοίνικα.

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, θα χρειαστούν τουλάχιστον δέκα ημέρες, από τη στιγμή που θα λήξουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για να επανέλθει η πόλη σε μια φυσιολογική κατάσταση.

«Θα χρειαστεί να δουλεύουμε όλο το 24ωρο, έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, για να μπορέσει η Θεσσαλονίκη να παρουσιάσει μια εικόνα καθαρής πόλης. Και αυτό εάν δεν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων», δήλωσε ο κ.Αβραμίδης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δήμος Θεσσαλονίκης απηύθυνε έκκληση στους δημότες να μην βγάζουν τα σκουπίδια τις ημέρες των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

econews

Σχόλια