Θεσσαλονίκη: περιπολίες εθελοντών στο Σέιχ Σου

0
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Περιπολίες για την προστασία του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν εθελοντικές ομάδες.

Τα μέλη των εθελοντικών ομάδων περιφρούρησης του Σέιχ Σου, εξοπλισμένα με κιάλια, ασυρμάτους, κινητά τηλέφωνα και χάρτες ξεκινούν τις περιπολίες το απόγευμα της Τετάρτης, με στόχο την άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς καθ” όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι εθελοντές θα βρίσκονται στα σημεία – πυροφυλάκια του Κέδρινου Λόφου, ενώ περιπολίες πραγματοποιούν επίσης άνδρες της δημοτικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η έναρξη περιφρούρησης του Σέιχ Σου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο ύψωμα «Κράνος» από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρώτος «συναγερμός» στον Κέδρινο Λόφο σήμανε την περασμένη Κυριακή όταν και ξέσπασε φωτιά μικρής έκτασης στην περιοχή «Άρτεμις», στο ύψος της Τούμπας.

Οι Αρχές επενέβησαν αμέσως, ωστόσο το περιστατικό ήταν αρκετό για να θυμίσει στους κατοίκους της πόλης την καταστροφική πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1997.

«Η πρόσφατη φωτιά μας αναστάτωσε, όμως ήταν έγκαιρη η επέμβαση όλων των αρμοδίων αρχών. Ήταν μια πραγματική άσκηση που απέδειξε πως όλες οι δυνάμεις κινήθηκαν αστραπιαία για τη σωτηρία του δάσους και κατάφεραν σε μικρό χρονικό διάστημα να σβήσουν τη φωτιά», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Λιακόπουλος.

Στις εθελοντικές ομάδες συμμετέχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας που τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου, καθώς και τις καθημερινές ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, θα βρίσκονται στο Σέιχ Σου και θα πραγματοποιούν περιπολίες.

«Κάθε εθελοντική ομάδα έχει αναλάβει μια συγκεκριμένη περιοχή του δάσους όπου και δραστηριοποιείται. Ο δήμος τους ενισχύει με καύσιμα για τα οχήματα τους και εάν δουν κάτι ύποπτο ενημερώνουν αμέσως», πρόσθεσε ο κ.Λιακόπουλος.

econews

Σχόλια