Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης: δράση για την ελεύθερη κατασκήνωση

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης  πραγματοποιεί εκδήλωση ενημέρωσης-διαμαρτυρίας στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, με στόχο να στηρίξει το κίνημα για την ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση.

Τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης θα στήσουν τις σκηνές τους και θα συζητήσουν για την ελεύθερη διαβίωση και την επαφή του ανθρώπου με τη φύση.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Οικολογική Κίνηση πιστεύει ότι καμιά ευκαιρία για επαφή με τη φύση δεν πρέπει να μένει ανεκμετάλλευτη.

Ο άνθρωπος που αποξενώνεται από τη φύση χάνει την ανθρωπιά του. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η διεκδίκηση του δικαιώματος στην ελεύθερη κατασκήνωση επανέρχεται στην επικαιρότητα.

«Φέτος, όμως, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν αυτό το είδος διακοπών, που μας υπενθυμίζει πως οι όμορφες στιγμές στη ζωή δεν κοστίζουν τίποτα. Ο ισχύων νόμος, λοιπόν, που απαγορεύει το ελεύθερο κάμπινγκ, έχει εκ των πραγμάτων ηθικά καταργηθεί στη συνείδηση των πολιτών.Ωστόσο ελευθερία δεν σημαίνει λευκή επιταγή για ανεύθυνες συμπεριφορές.

«Η παρουσία του ανθρώπου στη φύση είναι ανάγκη να διέπεται από αυστηρούς κανόνες που να εξασφαλίζουν την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων που είναι εγγενώς ευπαθή, καθώς και να μην δημιουργεί συνθήκες διακινδύνευσης δασικών πυρκαγιών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Ελεάννα Ιωαννίδου 6932705289, Παναγιώτης Λογγινίδης 6936118165.

econews

Σχόλια