Μεσοπρόθεσμο: πέρασε από τη Βουλή – Εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπερψηφίστηκε  από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης με 155 ψήφους υπέρ.

«Κατά» ψήφισαν 138, «παρών» ψήφισαν πέντε, ενώ από την ψηφοφορία απουσίασαν  δύο βουλευτές.

«Ναι» ψήφισε η Έλσα Παπαδημητρίου από τη ΝΔ και έθεσε εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ «όχι» ψήφισε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που διεγράφη από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

«Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο είπε  και ο υποψήφιος αντάρτης του κυβερνώντος κόμματος, βουλευτής Κοζάνης, Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε απειλήσει με καταψήφιση λόγω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Εντωμεταξύ μάχες εκ του συστάδην λαμβάνουν χώρα στους δρόμου πίσω από το Σύνταγμα. Ομάδες νεαρών πετούν πέτρες, ξύλα και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών,οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών με αποτέλεσμα η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας να είναι αποπνικτική.

Το κέντρο της Αθήνας είναι από νωρίς το πρωί απροσπέλαστο, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε μεγάλη ακτίνα όλους τους κεντρικούς δρόμους γύρω από τη Βουλή, προκειμένου οι βουλευτές να προσέλθουν ανεμπόδιστοι στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι 6 εκ των 16 τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Αθηνάς είναι αστυνομικοί. Για συνολικά 40 τραυματίες κάνει λόγο η αστυνομία, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν μεταφερθεί με αναπνευστικά προβλήματα στον ερυθρό Σταυρό.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 26 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Για λόγους ασφάλειας εκκενώνεται το ξενοδοχείο King George Palace λόγω του ανεξέλεγκτων επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος .

econews

Σχόλια