Ηλεία: απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δάση

0
17

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων επιβάλλεται από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Οκτωβρίου σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Ηλείας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Καφύρα.

Η απαγόρευση ισχύει από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με την απόφαση, η απαγόρευση ισχύει για τις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου της Φολόης, της Λαμπείας, της Μίνθης και της Λάπιθα. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, όπως επίσης οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών, οι εργαζόμενοι στην υλοτομία και όσοι έχουν εργασία σε καλλιέργειες.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων με τις εξαιρέσεις που προαναφέρθηκαν, θα ισχύει επίσης στο δάσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου, στο δάσος της Στροφυλιάς-Ζαχάρως, στο δάσος Κατακόλου έως τη Σκαφιδιά, στο δάσος Δρούβα Αρχαίας Ολυμπίας, στο δάσος Θινών, στο δάσος Επιταλίου-Αλφειούσας-φράγμα Πηνειού, στο δάσος Ράχες-Ανεμοχώρι-Καλλίκωμο, στο δάσος Σμίλα και Στρέφι, στο δάσος Πλουτοχωρίου, στο δάσος Κρεστένων-Σεφερλή- Κ. Σαμικού-Κρουνοί, στο δάσος Καλυβάκια-Μπάμπες- Σκιλλουντία-Γρύλος, στο δάσος Νέδα-Φιγαλεία, στο δάσος Θολό, στο δάσος Μιράκα-Βασιλάκι-Νεμούτα-Φολόη-όρια Ηλείας, στο δάσος του δήμου Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης, στο βουνό Κατακόλου και στο δάσος της Σκαφιδιάς και στις δασικές περιοχές των ποταμών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυμάνθου.

Επιπλέον, η απαγόρευση θα ισχύει για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας και του Επικούρειου Απόλλωνα, όπως και σε θρησκευτικούς χώρους.

econews

Σχόλια