ΑΡΧΕΛΩΝ: ζωντάνεψε και πάλι ο Περιβαλλοντικός Σταθμός Αγιαννάκη

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Για άλλη μια φορά ζωντάνεψε με φωνές και παιδικά χαμόγελα ο Περιβαλλοντικός Σταθμός του Αγιαννάκη Τριφυλίας. Πενήντα παιδιά ηλικίας πέντε και έξι χρονών από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά της Καλαμάτας επισκέφτηκαν στον σταθμό και ενημερώθηκαν για τις θαλάσσιες χελώνες και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επισκέφτηκαν τον Αγιαννάκη στις 24 Ιουνίου για να ενημερωθούν για τις θαλάσσιες χελώνες και το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής του Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση του σταθμού και παρακολούθησαν την ειδική παρουσίαση για τις θαλάσσιες χελώνες, την θέση τους στην φυσική και την ανθρώπινη ιστορία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τι κάνει ο ΑΡΧΕΛΩΝ με τους εθελοντές και τους φίλους του για να τις βοηθήσουν.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές γέμισαν με χρώματα τα βιβλία ζωγραφικής του ΑΡΧΕΛΩΝ και έπαιξαν το επιδαπέδιο παιχνίδι με το οποίο καταλαβαίνουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα μικρά χελωνάκια στο δύσκολο ταξίδι τους από την φωλιά μέχρι και μέσα στην θάλασσα.

Μαθητές ανακαλύπτουν τα αβγά μιας θαλάσσιας χελώνας στην παραλία του Αγιαννάκη.Μετά την επίσκεψη στον σταθμό οι μαθητές έκαναν μια βόλτα στην παραλία του Αγιαννάκη και έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν τα ίχνη μιας χελώνας.

Ακολουθώντας τα ίχνη, και πάντα με τις υποδείξεις των ειδικά εκπαιδευμένων ερευνητών του ΑΡΧΕΛΩΝ, οι μαθητές βρήκαν τα αβγά της χελώνας, τα οποία πολύ προσεκτικά κάλυψαν και πάλι με άμμο ώστε να εκκολαφθούν με ασφάλεια.

Η λειτουργία του Περιβαλλοντικού Σταθμού Αγιαννάκη ξεκίνησε το 2001 από τον ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και τον Δήμο Αυλώνος. Το εγκαταλελειμμένο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε κατάλληλα με την υποστήριξη χρηματοδότησης από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Life-Nature.

Η λειτουργία του συνεχίζεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ με την συνεργασία της ΓΑΙΟΣΕ και την υποστήριξη του Δήμου Τριφυλίας. (Νίκος Βαλλιάνος)

Επισκεφτείτε τον Περιβαλλοντικό Σταθμό Αγιαννάκη καθημερινά από τις δώδεκα ως τις τρεις το μεσημέρι ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 6951009785 ή το 2105231342 για περισσότερες πληροφορίες.

econews, ΑΡΧΕΛΩΝ

Σχόλια