«Θερινό σχολείο» για το περιβάλλον

0
68

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Απογευματινές ώρες χθες ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης υποδέχτηκε στο χώρο των Λουτρών τους μαθητές των σχολείων Δυτικής Θεσσαλονίκης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Θερινό Σχολείο» που εφαρμόζει φέτος πιλοτικά ο Δήμος Λαγκαδά.

Στόχος του προγράμματος, η βιωματική προσέγγιση και η προβολή του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, η ανταλλαγή εντυπώσεων και εμπειριών μεταξύ των μαθητών και η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης μέσα από την συνεργασία και την ομαδική προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους συνδιοργανωτές του προγράμματος τόνισε πως αν θέλουμε να ζούμε σε ένα υγιές περιβάλλον , πρέπει αρχικά να το γνωρίσουμε. Γιατί αν το γνωρίσουμε η ομορφιά και η αξία του για την ποιότητα της ζωής μας, θα μας επιβάλλει από μόνη της να το σεβαστούμε.

Το «Θερινό Σχολείο» που θα έχει διάρκεια 2 ημερών , θα «γνωρίσει» στους μικρούς μαθητές που θα συμμετέχουν τον ορεινό όγκο του όρους Βερτίσκος και την παραλίμνια περιοχή των Λιμνών Κορώνεια και Βόλβη. Πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά είναι η καθιέρωση του προγράμματος στα επόμενα χρόνια , με σκοπό την αξιοποίηση και προβολή του φυσικού πλούτου της περιοχής μας.

econews

Σχόλια