Πυρκαγιές υπό έλεγχο σε Σάμο, Ηγουμενίτσα, Πήλιο

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες σε Σάμο και Ηγουμενίτσα και οι οποίες δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Πλαταριά Θεσπρωτίας εκδηλώθηκε χτες τα ξημερώματα, σε δύσβατη περιοχή καθιστώντας το έργο των πυροσβεστών εξαιρετικά δύσκολο.

Με το πρώτο φως της ημέρας, τα εναέρια μέσα που συνέδραμαν στην κατάσβεση έπαιξαν σημαντικό ρόλο αφού λίγο πριν το μεσημέρι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας κάψει περί τα 180 στρέμματα θαμνώδους, κυρίως, βλάστησης.

Με το που αντιμετωπίστηκε η παραπάνω φωτιά, άλλη μία εκδηλώθηκε στη Σάμο και ειδικότερα στην περιοχή Μακρόχωρο – Φλόκα κοντά στο Βαθύ. Αν και στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι 21 πυροσβέστες, το πεζοπόρο τμήμα και το ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού κατάφεραν να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο.

Περίπου 20 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, στο νότιο Πήλιο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, που τέθηκε υπό έλεγχο στις 10 πρωί, συμμετείχαν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

econews

Σχόλια