ΔΕΗ: υπέρ των εργαζομένων η ιδιωτικοποίηση – Αδικαιολόγητες οι απεργίες λέει ο Παπακωνσταντίνου

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τη δουλειά της προκατόχου του Τίνας Μπιρμπίλη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εξήρε ο νέος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας το ρόλο της «πράσινης» ανάπτυξης στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.

Σε συνέντευξη που παρέδωσε στο «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στα ζητήματα «αναπτυξιακής» προτεραιότητας για το ΥΠΕΚΑ όπως η χωροταξία, οι χρήσεις γης, το Κτηματολόγιο, το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, αλλά και η περιβαλλοντική αδειοδότηση για το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων που εκκρεμούν.

Όσον αφορά στο ζέον θέμα της ΔΕΗ, ερωτηθείς για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε πως ο ρόλος της στη νέα αγορά θα είναι « καθοριστικός και με κάθε τρόπο θα διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας κρίσιμων υποδομών και το δημόσιο συμφέρον».

Ο υπουργός υποστήριξε, τέλος, πως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν να κερδίσουν από τις αλλαγές που έρχονται, χαρακτήρισε τις τελευταίες κινητοποιήσεις ως αδικαιολόγητες και σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες να θεωρούν ότι είναι οι μόνοι που εκφράζουν τα συμφέροντα της επιχείρησης, της χώρας ή των καταναλωτών».

econews

Σχόλια