Β. Πίνδος: Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

1
25

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου.

Για το λόγο αυτό, από το 2007 πραγματοποιούνται διάφορες δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στα 6 Κέντρα Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου, όπου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενημερωτικές προβολές για την προστατευόμενη περιοχή, να συμμετέχουν σε δραστηριότητες στους χώρους των Κέντρων, καθώς και σε επετειακές εκδηλώσεις που υλοποιούνται κάθε χρόνο, όπως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού κ.ά.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 11 υλοποιήθηκε πιλοτικά, Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης, με στόχο την προβολή της προστατευόμενης περιοχής, αλλά και την περιβαλλοντική ενημέρωση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν πάνω από 50 επισκέψεις σε σχολεία  όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου αλλά και της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων και Γρεβενών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έγινε αποδεκτό με ενθουσιασμό  από το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών, περιελάμβανε:

-Επισκέψεις στους χώρους των σχολείων, των Συμβούλων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης καθώς και των Ξεναγών υπαλλήλων των Κέντρων Πληροφόρησης

-Παρουσίαση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου

-Προβολή – παρουσίαση  των σημαντικότερων ειδών χλωρίδας και πανίδας του πάρκου

-Περιβαλλοντικά Παιχνίδια

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου σχεδιάζει τη συνέχιση του συγκεκριμένου έργου με ανάλογες δράσεις και για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2011 – 12, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα σε αυτά που αφορούν στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

econews

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σχετικά με : Β. Πίνδος: Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

    Σας παρακαλώ να μου στείλετε στο mail πληροφορίες για την παρακολούθηση ενός προγράμματος. Είμαι διευθύντρια σε Γυμνάσιο 320 μαθητών,
    σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

    Αποστόλου Μαριάννα

Comments are closed.