ΧΑΔΑ Νάουσας: κλείσιμο της χωματερής αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

0
16

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το κλείσιμο της χωματερής (ΧΑΔΑ) Νάουσας αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Τετάρτης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας naousanews.gr.

Η χωματερή, που λειτουργεί από το 1981, αναμένεται να κλείσει το επόμενο διάστημα.

Μεταφέροντας την πληροφορία ότι η απόφαση του ΣτΕ για την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ημαθίας είναι θετική, ο Δήμαρχος Νάουσας, Τάσος Καραμπατζός, τόνισε ότι ο ΧΑΔΑ πρέπει να κλείσει, ώστε ο δήμος να μην απειλείται με πρόστιμα από την Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ, επισήμανε ότι ο Δήμος διεκδικεί ένταξη σε πλήρως χρηματοδοτούμενα προγράμματα (μελέτες και αποκατάσταση) των συναρμοδίων υπουργείων, ενώ για τη μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Κοζάνης θα γίνει διαγωνισμός.

«Ο ΧΑΔΑ πρέπει να κλείσει, όχι μόνο γιατί το επιβάλει η Ε.Ε., αλλά διότι είναι μια μάστιγα για την πόλη μας», δήλωσε η σύμβουλος Ι. Ιωσηφίδου, σημειώνοντας ως απαράδεκτη την ολιγωρία που επέδειξε ο Δήμος για την επίλυση του θέματος, παρότι είναι γνωστό από το 2003. Οι σύμβουλοι κ.κ. Καρτσιούνης και Λακηνάνος εξέφρασαν τη συμφωνά της παράταξής τους (ΛΑΣ) να κλείσει η χωματερή, αλλά ψήφισαν λευκό με το επιχείρημα ότι η λύση έπρεπε να οργανωθεί με κρατικές δαπάνες και όχι με επιβάρυνση του Δήμου.

econews

Σχόλια