Πετρέλαιο θέρμανσης: αύξηση του φόρου ανακοίνωσε ο Βενιζέλος

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε πακέτο έκτακτων μέτρων, με τα οποία θα επιδιωχθεί να καλυφθεί η διαφορά των 5,5 δισ. ευρώ στις εκτιμήσεις για τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και της Τρόικας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», στο πακέτο των έκτακτων μέτρων περιλαμβάνεται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης ειδικά για τις επιχειρήσεις, η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το ΦΑΠ στα 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ σήμερα, η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης από 1 έως 5% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και η επιβολή φόρου 10% στο τμήμα του εισοδήματος από 8.000 ευρώ έως 12.000.

Σε ότι αφορά την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης που θα πωλείται από τον Οκτώβριο, η αύξηση του φόρου θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής 6 λεπτά το λίτρο.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι εντός εντός της θητείας αυτής της κυβέρνησης θα οριστικοποιηθεί ο μηχανισμός επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης σε περιοχές με χαμηλές θερμοκρασίες και σε άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Αυτός ο μηχανισμός θα επιτρέψει την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

 

econews

Σχόλια