ΔΕΗ: κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Φωτόπουλος, μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπου αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές.

Aπό σήμερα οι διακοπές ρεύματος θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας μέχρι και πέντε ώρες.

Ακόμη, η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

 

econews

Σχόλια