Φωτοβολταϊκά: «η ανάπτυξη τους σημείο-κλειδί για την έξοδο από την κρίση»

0
3

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία

Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Άννυ Ποδηματά, σε ομιλία της σε εκδήλωση στο ΕΚ με θέμα την προσαρμογή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των φωτοβολταϊκών, τόνισε ότι «η ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών σημείο-κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση».

Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταικών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ), υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.

Στην ομιλία της, τόνισε ότι η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία 2 χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs).

Οι αποφάσεις ορισμένων Κρατών Μελών να αναθεωρήσουν δραστικά τα καθεστώτα στήριξης – ακόμα και με αναδρομική ισχύ σε κάποιες περιπτώσεις – θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Επίσης, πρόσθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις πιέσεις που δέχεται η Πορτογαλία για την αναθεώρηση κινήτρων ανάπτυξης ΑΠΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου πακέτου στήριξης και του σχετικού μνημονίου.

Η Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα φέρει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση στην επόμενη Ολομέλεια του ΕΚ.

Στην εκδήλωση μεταξύ των άλλων μίλησαν οι κ. Reinhold Buttgereit, Γενικός Γραμματέας της ΕΡΙΑ, κ. Manuel Sanchez Jimenez, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Werner Brinker, Διευθυντής της EWE AG, και ο Konstantin Staschus, ΓΓ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ENTSO-E.

Οι ομιλητές αναγνώρισαν το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη και συζήτησαν για διάφορες λύσεις στο πεδίο των «Έξυπνων Δικτύων».

Επίσης, συζήτησαν την ενσωμάτωση ολοένα και περισσότερης ηλιακής ενέργειας στα Ευρωπαϊκά Δίκτυα.

 

Πηγή paseges.gr

econews

Σχόλια