Πεζοπορία στην Πύλο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης

0
29

Περιβάλλον- Ενέργεια-  Οικολογία

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης πραγματοποιεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του, περιηγητική- πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή της Πύλου.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: για την ομάδα απαιτητικής πεζοπορικής δραστηριότητας & για την ομάδα των περιηγήσεων και ήπιων πεζοποριών, με ελαφρά αποκλίνουσες δραστηριότητες.

Σε γενικές γραμμές, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται :

Το Σάββατο :

Μετάβαση σε Καλαμάτα – Πύλο – Γιάλοβα και πεζοπορία στην περιοχή του Παλιόκαστρου (Κορυφάσιον) – Σπηλιάς Νέστορα – Παραλίας Βοϊδοκοιλιάς  ή μπάνιο στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής.

Η διανυκτέρευση θα γίνει σε σκηνές (σε οργανωμένο camping) και σε δωμάτια.

Την Κυριακή :

Μετάβαση στο λιμάνι της Πύλου και περιήγηση της ακτογραμμής με ειδικά διασκευασμένο σκάφος (καρίνα με θέα στο βυθό) και συνοδεία ξεναγού, και αποβίβαση διαδοχικά σε διάφορες θέσεις και μνημεία της Σφακτηρίας και του κόλπου της Πύλου (μνημεία  Γάλλων, Ρώσων και Άγγλων πεσόντων της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, μνημείο Ελλήνων πεσόντων της μάχης της Σφακτηρίας και του φιλέλληνα κόμη Σανταρόζα).

Η ορειβατική ομάδα θα πραγματοποιήσει διαδρομή σε δύσβατο τμήμα του νησιού και διάπλου το βόρειου περάσματος.

Προαιρετικά, επίσκεψη στο Νεόκαστρο της Πύλου και επίσκεψη στο κέντρο ενημέρωσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στη Γιάλοβα.

Το απόγευμα, μετάβαση στο χωριό Χαραυγή, όπου και θα πραγματοποιηθεί  ήπια πεζοπορία και μπάνιο στις βάθρες και καταρράκτες του  εντυπωσιακού Πολυλίμνιου.

Προβλεπόμενη άφιξη στη Σπάρτη, στις 11 το βράδυ.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, από το Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης .

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής  (με προκαταβολή) το αργότερο ως την Πέμπτη, 23 Ιουνίου , στον υπεύθυνο της εξόρμησης, Βασίλη Γεωργιάδη (τηλ.2731026343 –εργάσιμες ημέρες και ώρες), απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το αναλυτικό πρόγραμμα της εξόρμησης.

Πηγή eleftheriaonline.gr

 

 

econews

Σχόλια